Tutvustus

esmaspäev, 8. mai 2017

Organismi süsteemne puhastus rakutasandil

Kas poleks kena, kui auto parandaks ennast iga kord ise, kui see katki läheb? See kõlab justkui fantaasia, kuid just seda saab meie imeline keha teha! Kui lõikate endale sisse, peseb veri mustuse välja ning sulgeb haava, haav hakkab kiiremini kinni kasvama ning mõne päeva pärast pole vigastusest enam jälgegi. Kui neelate alla toksiine, tekitab organism kõhulahtisuse või oksendamise, et soovimatu aine niipea kui võimalik kehast välja viia. Elulise kohanemise universaalse seaduse kohaselt kohaneb meie organism keskkonnamuutustega, kaasa arvatud kahjulike muutustega nagu saastatus, kiirgus, müra, päikesevalguse puudumine jne. Samamoodi kohaneb organism kahjulike ehk toksiliste ainete tarbimisega. Aina enam inimesi veedab suurema osa oma elust siseruumides ilma värske õhu ja päikesevalguseta, peaaegu liikumatult, ümbritsetuna kõrgepingelistest elektromagnetväljadest ja kiirgusest ning hingates sisse erinevaid saasteaineid. Suurlinnades (k.a Eestis) käiakse iga päev fluori- ja kloori sisaldava veega duši all, juuakse seda sisse. Meie elus on tänapäeval nii palju segadust ja meil tuleb uuesti õppida, kuidas teha kõige lihtsamaid asju, mida näiteks loomad iseenesest oskavad - kuidas tuleks õigesti juua, süüa, magada, hingata jne 
Kas teadsite, et inimene on ainukene liik maailmas, kes joob janu kustutamiseks kõike muud kui VETT?




Tee parema terviseni peitub meie organismi kergendamises ja puhastamises. Ükskõik kui väike jõupingutus loomuliku eluviisi suunas annab positiivse tulemuse. Näiteks suurema koguse värskete puu- ja köögiviljade söömine, öösel avatud aknaga magamine, looduslikest kiududest riiete kandmine, puhta vee joomine, võimlemine ja spordi tegemine, regulaarne päikese käes viibimine, organismi teadlik puhastamine ning seeläbi stressi vähendamine võivad kõik aidata. Jälgige alati, millised on teie keha reaktsioonid, kui hakkate tegema oma elus uusi muutusi. Vahetevahel on meie kehad kahjulike harjumustega nii kohanenud, et pärast harjumuse lõpetamist või muutmist läheb parema tervise ilmnemiseks kauem aega. Tasub teada, et meie vererakud uuenevad iga kolme-nelja kuu järel ja inimese põhirakud 3-4 aastaga. Tervikuna moodustab uuenemistsükkel kokku 7-10 aastat. Järjepidevus on sellel teekonnal väga suure tähtsusega ning sellepärast soovitamegi alustada mõtete korrigeerimisest ja uute teadmiste kasutusele võtmisest. Julgustame Teid järgima oma vaistu, tundeid ja kogemusi. Kui olete valmis alustama organismi süsteemse puhastamisega oleme Teile toeks. Kuna puhastamise teema on väga lai ja koosneb mitmetest etappidest, siis tulevastes postitustes räägime taas sellest kuidas alustada ning jagame isiklikke kogemusi ettevalmistava etapi kohta.

Miks on vaja ennast puhastada?

Mida puhtam on inimese organism, seda tugevam on ka meie immuunsüsteem, sest kulub vähem energiat erinevate jääkkainete organismist välja viimiseks. Selle tulemusel on inimesel rohkem energiat, mõte on selgem ning reaktsioon kiirem. Mida puhtamat vett me joome, seda enam tasakaalus on meie keha. Sama kehtib ka toidu kohta, mida me igapäevaselt sööme.
Mida me saame puhastada?
Puhastada saame oma suurimaid filtreid milleks on maks ja neerud ning lisaks ka verd, lümfisüsteemi ja soolestikku. Soovitame kriitilise pilguga üle vaadata kogu oma toidulaud ning vahetada järk-järgult välja kõik kahjulikud toiduained, et vältida tungi nende järele haarata.

Kuidas ennast puhastada?
Puhastamise ABC:
  • Esmalt tuleks vastu võtta otsus, et on tõepoolest soov oma keha puhastada.
  • Päevas tuleks juua piisavas koguse puhast vett  - Korallivett (minimaalselt 1,5 liitrit päevas).
  • Menüüsse tuleks lisada võimalikult palju värskeid puu -ja juurvilju.
  • Vere ja lümfisüsteemi puhastust tuleks teha regulaarselt (minimaalselt 2-4 korda aastas). (Sellest tuleb peatselt rohkem juttu).
  • Soolestiku puhastust tuleks teha minimaalselt 2 korda aastas. (Sellest tuleb peatselt rohkem juttu).
  • Tuleks järgida rakutoiduvalemit (sellest tuleb peatselt rohkem juttu).
Organismi edaspidiseks kaitseks tuleks korrata kõiki eelnevaid punkte.
Mida saad teha lisaks:
  • Erinevate elektriseadmete väljalülitamine, kui me neid ei kasuta, aitab puhastada õhku kahjulikest energiaväljadest.
  • Tarbida mõrudaid, vürtsikaid ja kibedaid toiduained nagu nt tšilli, kaneel, ingver, pune ja pipar.
  • Tarvitada looduslikke preparaate nt sipelgapuukoor, musta pähkli lehed, küüslauk.
  • Tuleks vähendada seebi ja kemikaalide kasutamist ning asendada need orgaaniliste toodetega (nt keemiliste nõudepesuvahenditega pestes kaovad toote jäägid nõudelt alles pärast 30-dat pesemiskorda).


Lõpetuseks jagame Teiega oma kogemusi sellest, kuidas möödus meie organismi süsteemse puhastamise etapp
Mihkel: Kui ma alustasin organismi puhastamist ilmnesid esimesed positiivsed märgid juba mõne päeva pärast, mis nädalatega ainult kasvasid. Märkasin energiatõusu, mida panid tähele ka treenerid. Tasapisi hakkasid kaduma isud erinevate toiduainete järele (nt saiakesed, kommid, jogurtid, magus kohupiim, kohukesed, kohv). Mõistsin alles siis, kui palju energiat kulub tegelikult toidu seedimisele ja ümbertöötlemisele. Kõige lihtsam on sellest aru saada siis, kui peale söömist tekib uni. See näitab, et meie organism kasutab suurenenud energiakogust toidu seedimiseks. Toit aga peaks meile hoopis koheselt energiat juurde  andma. Lisaks hakkas tasapisi kehakaal langema, aga jõudu, vastupidavust ja kiirust tuli juurde. Soovitan kõigil inimestel mõelda sellele, kui oluline on asjaolu, kuidas me oma kehaga ümber käime.
Lauri: Alustades puhastusega, tundsin isu vähenemist korraliku ''maamehe söögi'' järele (liha, kartul jne) ning kasvas isu puuviljade, juurviljade ja kõige muu rohelise järgi. Peale esimest nädalat hakkas tulema ka energiat juurde. 
Vaevlesin paar aastat uneprobleemide käes, mis väljendus selles, et õhtuti oli pea võimatu uinuda (st 04.00-06.00 hommikul). Puhastamise etapi keskel see aga hakkas kaduma ning nüüdseks on see läinud. Lisaks olin vanasti veel väga suur maiasmokk, aga nüüdseks on isu suhteliselt ära kadunud. Vahest harva tuleb magusasööst, aga üldjuhul jätab poes olev magusalett ükskõikseks.


Lauri & Mihkel 😊