Tutvustus

reede, 26. mai 2017

Trenn Raja pargis + videokokkuvõte


Täna lähme taas üle nädala koos trenni tegema. Kohaks valisime  Tartus asuva Raja pargi kus viime läbi mõnusa treeningpäeva. 

Raja parki peetakse üheks parimaks jooksukohaks linnas. Seda tänu rohkem kui kilomeetri pikkusele jooksurajale looduses, mis on kaetud puukoore laastudega. Viimased muudavad raja mõnusalt pehmeks ning vähendavad tunduvalt jooksmisel tekkivat põrutust. Seeläbi hoiame rohkem liigeseid ja lihaseid ning vähendame vigastuste ohtu.

Nii, aga liigumegi edasi jooksurajale, et saada kerge sörkjooksuga lihased ja liigesed soojaks ning valmistada keha ette jõuharjutusteks ...




Keha soe ning aeg minna raja esimesel etapil asuva "workout" koha juurde. Täna tegime seal oma keharaskusega erinevaid harjutusi ja tutvustame neid ka Teile. See on hämmastav, kui palju on tegelikult värskes õhus võimalusi trenni tegemiseks. Vahel on ju mõnus siseruumist välja puude vahele tulla ja nautida värsket õhku! 


Nüüd jagame Teiega erinevaid harjutusi oma trennist. Miski pole kivisse raiutud ja alati võib harjutusi ning kordusi korrigeerida vastavalt teadmistele ja kehalistele võimetele.

1) Redelil rippasendis olemine 1 minut;
2) Proovime teha maksimaalse pingutusega lõuatõmbeid vähemalt 3x; 
3) Rippasendis kõhulihased (6-12x);
4) Kätekõverdused pingil (laialt ja kitsalt ning võib vaheldumisi ühte jalga üleval hoida) 8-12x;
5) Triitseps pingil (selg pingi poole ja 90 kraadise nurga all kätekõverdused);
6) Kõhulihased pingil kuni kerge valuni (Maailmakuulus poksija M. Ali ütles, et tema hakkas kõhulihaseid lugema alles siis kui valusaks läks);
7) Pingile ja maha jooks rahulikus tempos;
8) Üle pingi hüpped (käte abiga, ühel jalal, kahe jalaga);
9) Hüpe pingile ja plahvatusega topelthüpe üles;
10) Kiirendusjooks & põhjalik venitus.

Ja võime julgelt ühe tiiru veel teha :)


Harjutustega saab lähemalt tutvuda juba ---> SIIN <---


Meie ette näidatud harjutused on kõigest mõned võimalused, mida saab Raja pargis teha. Soovitame Teil olla loovad ning kuulata oma keha. Kui me treenime oma keharaskusega, siis on kõige targem olla tähelepanelik ja valida sellised harjutused, millega me tuleme toime, aga peame natukene pingutama ka :)

Aidake ka meil paremateks blogijateks saada ning kirjutage kommentaaridesse, millised teemad seoses tervise ja treeningute huvitavad teid kõige enam. Seniks aga jääge uute postituste ootele, sest peatselt on tulemas palju huvitavat informatsiooni!




Olge Meiega
Lauri & Mihkel