Tutvustus

laupäev, 10. juuni 2017

Avastus - Toortoidu vägi!

Suvi on kohe käes, loodus roheline ja ilmad soojad!

Vormis olla on väga lihtne.


Vormis olemine ei ole dieet, vaid elustiil. See on elustiil inimestele, kes mõistavad, et meie keha on tegelikult meie tempel.


Tervisliku elustiili üks komponentidest on aga toitumine ning sellest soovime me Teile täna veidi pikemalt kirjutada.

Me avastasime enda jaoks, et oleme õigel teel siis, kui kuulame inimesi, kes on ise saavutanud suurepäraseid tervise resultaate, omavad head figuuri ja on selle juures ka õnnelikud.

Täna soovime jagada Teiega neid tarkusi, mille oleme ise praktikasse pannud ning mis on häid tulemusi näidanud.


Nimelt räägime toortoidust ja selle väest. Toortoidu alla käivad kõik sellised toidud, mida pole varasemalt töödeldud. Tutvustame tarkusi sellistest raamatutest nagu "12 sammu toortoiduni" ja "Tervise Saladused". Need raamatud õpetavad ja julgustavad meid proovima ning katsetama teistmoodi elustiili. Inimesi on õpetatud juba varajasest east peale ühte moodi toituma. Me jätkame seda traditsiooni kodus, lasteaias, koolis ja hiljem juba iseseisvalt. Julged inimesed on aga õppinud küsima küsimusi ning otsima rohkem teadmisi.



Suvega käib kokku smuutitamine, mis kogub ka üha rohkem populaarsust. Esiteks on smuutid ülimaitsvad ja teiseks väga tervislikud. Eriti palju väge on sees aga just rohelistes smuutides.

Olgu alustuseks öeldud, et me ei propageeri kuidagi täielikku üleminekut toortoidule või taimetoidule, vaid toome Teieni nende ülimalt kasulikud omadused ja soovitame lisada neid oma igapäevasesse toiduratsiooni.


Toortoitlastelt ja taimetoitlastelt küsitakse tihtilugu, et kuidas te saate kätte kogu vajaliku valgu. Lisaks teatakse, et B-12 vitamiinipuudus on taimetoitlaste hulgas samuti levinud nähtus.

Kõik need küsimused on igati õigustatud ja nõuavad selgitusi.


Olles teadlik, et mustas riisis on 100 grammi kohta üle 10 grammi valke, siis on see väga võimsaks valguallikaks. Hiina meditsiini kohaselt tugevdab musta riisi söömine verd ja on kasulik neerudele, maole ja maksale. Samuti on näiteks kõrvitsaseemnetes erinevate andmete kohaselt 25-45g grammi valku 100 grammi kohta.  Lisaks sisaldab vetikas nimega Spiruliina meeletult palju erinevaid aminohappeid ja rohkelt B-vitamiine.

KÕIGE VALGURIKKAMAD TAIMSED TOIDUAINED: http://bioblogi.eu/valgurikas-taimetoit-tervislik-ja-reaalne/



Sellepärast tulebki olla teadlik, sest tänu informatsioonile saame me astuda julgemaid samme. Informatisoon aga peab tulema allikast, mida saab usaldada ja usaldada saab neid inimesi, kes näitavad eeskuju ja omavad resultaate.




Inimese toitumine peab olema mitmekesine. Mida see aga tähendab?


Kunagi tehti katse, mille käigus võeti tibu südamekoest üks osa ning hakati seda täisväärtuslike toitainetega elus hoidma. Teadlased otsisid selle katse raames rakutoidu valemit, millega hoida tibu südamekudet elus. Katse oli edukas ning kestis üle kahekümne aasta. Kuna tulemus oli alati sama, polnud mõtet enam katset jätkata.

https://embryo.asu.edu/pages/alexis-carrels-immortal-chick-heart-tissue-cultures-1912-1946

Ka inimese organismi rakkudel on oma valem, mille järgi elades, oleme suutelised muutma tervislikke seisundeid jäädavalt!


Jätke see valem endale meelde, sest see võib avada hoopiski uued peatükid Teie tervislikus eluviisis.


Täisväärtuslikuks elutegevuseks on meil vaja 22 Aminohapet - 15 Mineraali - 12 Vitamiini - 7 Gruppi fermente - 3 Küllastumata rasvhapet.


Mainisime eelnevalt spiruliinat, mis rikastab organismi 17ne vajaliku aminohappega ehk aitab meile täisväärtuslikku vundamenti laduda. Spiruliina on toiduks meie verele, aitab hapnikku kehas laiali transportida (seda tänu klorofülli molekulidele) ning on samaaegselt ka B-vitamiini allikaks. Samuti on spiruliina oluline inimestele, kellel on organismis rauapuudus.


Mineraalid, vitamiinid ning fermendid asuvad peamiselt toores toidus. Toitu küpsetades kaotame me paraku palju väärtuslikke toitaineid, mille tulemusel võivad meie kehad lagunema hakata, eriti kui harrastame väga aktiivset eluviisi.


Kui organism ei saa toidust piisavalt palju toitaineid, siis kompenseerib ta seda meie varudest. Varud aga asuvad luudes, hammastes, küüntes, juustes, lihastes, kõõlustes jne.


Keha tasakaalus hoidmine on eluliselt oluline!


Soovitame kõikidel inimestel hakata üha usinamalt mõtlema smuutide valmistamisele ning kvaliteetsete toidurikastajate tarvitamisele. Viimase viie aastakümnega on põldudes olev mineraalide hulk drastiliselt vähenenud, jättes üha rohkem nälga ka meie rakud. Sellepärast on oluline kasutada toidu rikastajaid, mis pärinevad loodusest ja on kvaliteetsed.


Toiduvalemis olevad 7 gruppi fermente on just nimelt toores toidus ja need aitavad meie organismil toitu seedida. Pidevalt töödeldud toitu süües, lõppevad ükshetk otsa ka meie fermendid ning aeglustub seedesüsteem. Mis veel hullem, toit jääb seedimata ning võib hakata meie soolestikus paksu pahandust tegema. Kuna soolestik ja kesknärvisüsteem on omavahel uitnärviga ühendatud, siis mida puhtam on meie soolestik, seda puhtamad on ka meie mõtted ja närvisüsteem!

Jõuamegi otsapidi rasvhapete juurde. Eluliselt olulised on omega 3 - 6 - 9. Omega 6 ja 9 saame me suuresti kätte toidust, aga omega 3 allikaid tasub taas teada. Sellepärast soovitamegi lugeda ülalolevaid raamatuid. Kindlasti soovitame tarvitada ka omega 3 toidulisandeid, et vähendada organismis põletikulisi protsesse. Ka meie aju koosneb suuresti justnimelt rasvhapetest.


Kui me jälgime seda valemit, siis läbi selle anname me organismile võimaluse ennast ise tervendama hakata. Seda protsessi kutsutakse organismi puhastamiseks ja selle kohta saate Te lugeda meie eelmisest blogipostitusest ---> SIIN <---


Jagame Teile ühe rohelise smuuti retsepti, millest on väga hea alustada:









* 2-3 apelsini (kui on hea blender, võib lisada ka koos koortega)

* 2 banaani
* peotäis spinatit
* peotäis lehtsalatit
* pool avokaadot
* pool kiivit
* vedelamaks tegemiseks võib lisada vett või näiteks kookospiima, riisipiima.

Suurepärane smuuti, millega päeva alustada! :)


Soovitame Teil kindlasti lugeda raamatuid ning jagada meiega oma kogemusi! Oleme alati olemas.


Olge Meiega!

Lauri & Mihkel