Tutvustus

reede, 11. august 2017

Tüüpvead Jõusaalid + Pildid

Nii, kõigepealt vabandame, et me pole mõnda aega kirjutanud. Meil on selline seisukoht olnud algusest peale, et kui midagi tarka pole öelda, siis ei hakka ka pliiatsist midagi välja imema. Aga see selleks.
Täna mõtlesime, et räägiks taaskord trennist ja täpsemalt sellest, millised on tüüpvead, mida jõusaalis näeb.  Ehk toome välja milliste harjutustega on ennast jõusaalis kõige kergem ära ''lõhkuda'' (seljad, põlved jne).

Kõige esimene tüüpviga, mida võib kohata ja mida on ilmselt enamik alustades teinud on, on kelleltki maha vaatamine, aga see, kellelt Sa maha vaatad, ei pruugi ka õigesti teha ning seda oleme me ilmselt kõik teinud, kas tunnistatakse või mitte. Ehk siis, küsi treenerilt kui ei ole kindel, selleks me olemegi olemas, et nõu anda :)

Kükk - kükk on nö ABC ehk tugeva keha alustala. Põhiline asi, mida kükiga valesti tehakse on tehnika. Alustame keha hoiakust. Esiteks, mida suuremaks sa oma raskustega lähed, seda tõenäolisemalt hakkab tehnika käest ära minema. Keep it simple ehk ära aja raskusi üle mõistuse suureks kui sul pole just eesmärk ''Ronnie Colemaniks'' saada ja jälgi oma tehnikat. 



Õige: Alusta positiivselt


Õige: Lõpeta pingutusega

Vale

Vale

Ära unusta hingata! Kui Sul on seljas suur raskus ja alt ülesse tulles silmad pähe punni ajad, siis on see oluliselt raskem kui see kui Sa hingaksid pikalt välja. Nende puhul, kes alustavad jõusaali treeninguid, kipuvad kükki tehes maha vaatama. Ning sealt läheb juba kogu asend nigelaks. Vaata ülesse, sinna kuhu sa minema hakkad. Harjutust sooritades ei tohiks põlved sisse vaadata, rikud ainult oma põlvi.

Enamik inimesi läheb alla sellise pauguga, et nagu tahaks läbi põranda ei lenda või lastakse ennast poole peale ja siis punnitatakse ülesse. On olemas kaks erinevat kükkimisviisi - poolkükid ja sügavkükid. Algajad ajavad need tavaliselt sassi ja siis tuleb mingi vahepealne asjandus välja.
Poolküki üks paremaid viise on kükkida millegi peale ja sealt tagasi püsti tulla. 




Jõutõmme –  Esimene asi, mis näitab kas inimene teab, mida ta teeb või ei tea, on asend. Jõutõmmet võib näha kahte sorti - on korrektne tehnika ja on vale tehnika. Vale tehnika tähendab kõvera seljaga tõstmist, õige tehnika tähendab sirge seljaga tõstmist .On muid pisiasju veel, aga see on kõige kõige tähtsam.

Korrektne algasend

Asendi hoidmine harjutuse sooritamisel

Lõppasend

 Kui aus olla, siis endal jooksevad külmavärinad, üle kui keegi teeb 150 kiloga jõutõmmet ja selg on kõver. 
Vale algasend

Vale harjutuse sooritamine

Valus

Aina valusamaks läheb

Kuidagi jõudsime ülesse

Kui sa just kulturistiks ei plaani hakata, siis ei ole vaja ulme raskusi peale laduda. Tee natukene kergema raskusega, aga jälgi tehnikat ja pigem tõsta korduste arvu, oleks meie soovitus. Teine asi, mis ei puutu otseselt tehnikasse, on see, et kui jõuad ülesse tõsta, jõuad ka rahulikult maha panna ehk ei ole vaja kukutada oma raskusi vastu maad nagu oleks sõda üle käinud. Üldjuhul ei olda saalis üksinda :)




Lõuatõmbed - Lõuatõmbeid on mitut sorti. Pealthaardes, mille rõhk on treeninda selga ja althaardes, mille rõhk on biitsepsil. Pealthaardes ehk selga treenides on idee tõmmata küünarnukid endale nö ''tagataskusse'' mitte poole peale.  Biitsepsiga tehes on lõppasend küünarnukid vastu keha.

Algasend (rõhk seljale)

Poole peal (rõhk seljale)

Lõppasend (rõhk seljale)

Algasend (rõhk biitsepsil)

Poole peal (rõhk biitsepsil)

Lõppasend (rõhk biitsepsil)

Kui sooritad harjutust, siis püüa oma kehaga mitte vänderdada. Nagu sai ülal öeldud, vähem kordusi aga ilusa tehnikaga. 


Vigastuste oht suurem

Vigastuste oht suurem

Vigastuste oht suurem
Ootame teie tagasisidet ja arvamusi kommentaaridesse ning kohe kohe tulemas uus ja huvitav postitus ;)

Lauri & Mihkel
Olge meiega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar